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Dieta Mediterranea - Eventi

Data:

05/10/2020


Dieta Mediterranea - Eventi

Mediterranean Diet’s principles for Agenda 2030 – Lancio dell’Alleanza per la Promozione dei Principi della Dieta Mediterranea per l’Agenda 2030

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Mercoledì 18 settembre 2019 allo Sheikh Zayed Center alla FAO si è tenuto l’evento “More than 2000 years of Mediterranean Diet. A journey from ancient romans to the UNESCO recognition in 2010. The cultural dimension of food”, organizzato dalla Rappresentanza Permanente d’Italia presso le Agenzie ONU a Roma, con il beneplacito della FAO e del Ministero degli Affari Esteri e della Cooperazione Internazionale. Read more

 

Seconda giornata sulla Dieta Mediterranea - Being and well being

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Il 27 novembre ha avuto luogo alla FAO il secondo evento sulla Dieta Mediterranea dal titolo “Being and well being -Traditional healthy diets from the Mediterranean and beyond”, organizzato dalla Rappresentanza Permanente nell’ambito dell’iniziativa “Mediterranean Diet’s Principles for Agenda 2030 in collaborazione con la FAO. Read more

 

Terzo evento sulla dieta Mediterranea: A call from the past - Ancient knowledge for a sustainable management of land and water resources (FAO, 13 febbraio 2020)

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'A call from the past - Ancient knowledge for a sustainable management of land and water resources' è il titolo del terzo evento promosso da questa Rappresentanza Permanente nell'ambito dell'iniziativa 'Mediterranean Diet's Principles for Agenda 2030' sulla promozione dei principi della dieta mediterranea nella prospettiva degli Obiettivi dell'Agenda 2030. Read more

 

A TASTE OF BIODIVERSITY - A touch of cocoa into the Mediterranean Diet, towards a healthier and sustainable planet

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The Italian Permanent Representation to the UN Agencies in Rome, the Alliance of Bioversity International and CIAT, and the FAO TechnicalNetwork on Sustainable Crop Production and Agroecology have organized the webinar entitled “A Taste of Biodiversity – A touch of cocoa into the Mediterranean Diet, towards a healthier and sustainable planet” on 03 July. Read more

 

Webinar: “How do you like Cocoa and Coffee? Saving crops, protecting culture, sustaining livelihoods”

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The Italian Permanent Representation to the UN Agencies in Rome, the Permanent Representation of Switzerland to the UN Agencies in Rome and the Alliance of Bioversity International and CIAT are pleased to invite you to the webinar “How do you like Cocoa and Coffee? Saving crops, protecting culture, sustaining livelihoods.” Read more

 

Webinar: NOT IN MY BIN! - How the Mediterranean Diet can contribute to Food Loss and Waste reduction

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This online event is part of the initiative “Mediterranean Diet’s Principles for Agenda 2030”, a series of thematic sessions promoted by the Italian Permanent Representation that aim to raise awareness on how the Mediterranean Diet can help achieve the Sustainable Development Goals. A sustainable diet should guarantee food security, promote healthy lifestyles, avoid food loss and waste, contribute to the reduction of environmental impacts and to the improvement of the well-being for current and future generations. Read more


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